Close

9. desember 2019

Feiring av foreningens 35 årsdag og årets julebord

Styret i FBBS inviterte sine medlemmer og spesielt inviterte gjester til feiring av foreningens 35 årsdag kombinert med det tradisjonelle julebordet, lørdagen 30.november. Det ble en fantastisk feiring der vi fikk trimmet lattermusklene i regi av standup-komiker, Hallvard Dyrnes, og senere herlig musikk fra Hege Øversveen og Morten Hoelsveen fra Biri. Hennes far, Per Øversveen, var med som lydtekniker.

Styret i FBBS og inviterte gjester kom fredagskvelden, og flere av foreningens medlemmer kom også på eget initiativ. Etter at frokosten lørdagsmorgen var unnagjort, samlet styret seg for å avholde et styremøte. Det ble et noe annerledes styremøte da vi savnet et av styremedlemmene, ettersom Ove Evensen brått døde natt til fredagen og det var en stol som var tom. Han ble minnet i løpet av helgen i likhet med de øvrige medlemmene som vi mistet i løpet av året.

Festen startet med felles lunsj lørdagen kl 13:00, og fra kl 14:15, var det klart for mimring der et panel bestående av 7 personer, skulle fortelle hvordan de kom inn i foreningen og hva foreningen betydde for hver enkelt. Panelet besto av: Rolf Snoen (tidl.leder), Tor Egil Arntsen (tidl.leder), Lisbeth Ingemann Wilhelmsen (formann i BBS Danmark), Laila Grasbakken (medlem av valgkomiteen), Inge Solberg (kasserer/styremedlem), Berit Liven (varamedlem i styret) og Britt Nilsen (pårørende/mor til Glenn Harris Nilsen.

Panelet: Fra venstre: Rolf Snoen, Tor Egil Arntsen, Lisbeth Ingemann Wilhelmsen, Laila Grasbakken, Inge Solberg, Berit Liven og Britt Nilsen. Foto: Kjell Arne Høviskeland

Undertegnede og leder, Richard Ødegaard, hadde ansvaret for gjennomføringen og vi fikk mange og morsomme historier tilbake i tid. Lisbeth Ingemann Wilhelmsen fortalte hvordan BBS-foreningen i Danmark ble stiftet og arbeidet så langt i foreningen.

Så ble det en pause fra rundt kl. 16:00 til julebordet startet kl. 18:00. Totalt var det 78 til bords inkludert komiker og band.

Vi hadde egen julebordsbuffe i eget lokale og maten smakte fortreffelig. Taler ble holdt og det ble delt ut et æresmedlemskap. Leder av foreningen, Richard Ødegaard, ble «tatt på sengen» da han fikk tildelt et meget fortjent æresmedlemskap i FBBS i form av et diplom, en karaffel fra Hadeland Glassverk med gravering samt en stor blomsteroppsats. Nestleder og undertegnede, Kjell Arne Høviskeland, stod for den ærefulle overrekkelsen og holdt en tale for hovedpersonen. Richard dedikerte denne prisen til alle med syndromet.

Æresmedlem og leder, Richard Ødegaard, og nestleder Kjell Arne Høviskeland. Foto: Trine Rusten

 

Karaffelen med gravering. Foto: Trine Rusten

Takket være alle som deltok i festen samt en meget god underholdning fra komiker og band, ble denne helgen en stor suksess.

Standup-komiker, Hallvard Dyrnes, skuffet ikke og fikk trimmet lattermusklene våre. Foto: Kjell Arne Høviskeland

 

Aina Ødegaard og Hallvard Dyrnes, der Hallvard kom med forskjellige «påstander» myntet på da Aina og Richard møttes første gangen og der Aina skulle klirre i glasset hvis påstanden ikke stemte. Foto: Kjell Arne Høviskeland

 

Så var det Richard sin tur opp på scenen med nye «påstander» fra Hallvard. Foto: Kjell Arne Høviskeland

 

Morten Hoelsveen og Hege Øversveen underholdt oss med god musikk. Foto: Kjell Arne Høviskeland