Close

30. november 2017

«Mitt forbilde er Stevie Wonder» – Intervju med Glenn Harris Nilsen

Nestleder i FBBS, Glenn Harris Nilsen, er neste mann ut som vi skal bli bedre kjent med gjennom vår intervju-serie.

Først litt fakta om Glenn:

34 år, bosatt i Sande i Vestfold

gift med Anita (25)

Anita og Glenn på deres store bryllupsdag 24.august 2014 . Foto: Privat

 

Som de fleste BBSère, er Glenn født med 12 fingrer og 12 tær. De ekstra fingrer og tær ble fjernet ved operasjon i en tidlig alder. Glenn har også øyesykdommen RP – Retinitis pigmentosa – begrepet RP dekker en gruppe arvelige sykdommer i øyets netthinne. Kan beskrives som å ha kikkertsyn eller tunnelsyn (se i kikkerten feil vei). Omlag 1500 personer i Norge har RP, ifølge NBF.

 

«Når fikk du påvist syndromet?»

–  Syndromet er medfødt, men fikk påvist syndromet 27.september 1996, ved universitetssykehuset i  Lund, Malmø. I forkant ble jeg henvist dit av Ruth Riise (øyelege) da det var mistanke om at jeg kunne ha syndromet. Forøvrig samme dag som Richard Ødegaard og den dagen ble vi første gang kjent med hverandre.

 

«Hvordan fungerer hverdagen din generelt?» 

–  Jeg er ganske aktiv. Jeg driver alt fra snømåking, musikk-reparasjoner, foreningsarbeid m.m. Fungerer veldig bra ved å ha lite syn. Jeg har en øyevinkel på 2,5 grad, normalt er å ha ca 180 grader. Har et syn akkurat nok til å skille mellom lys og mørke.

 

«Hva betyr din kjære kone for deg?»

–  Anita betyr utrolig mye for meg! Hun er en god støttespiller og får meg til å le og smile ofte. Hun er flink til å hjelpe meg med å lese for meg og mye annet i  hverdagen generelt.

Anita og Glenn med selfie-bilde. Foto: Privat

 

«Finnes det jobber som du selv vet/tror du kunne ha fungert i?»

–  Jeg har fungert i en jobb i en musikkbutikk der jeg brukte all min erfaring ut til kunder til å forklare om alle produkter i butikken, det være seg gitarer, mikrofoner, cd-plater, kabler m.m. Så ble butikken lagt ned og jeg mistet da jobben av den grunn. Jeg vil kunne fungert i en lignende jobb den dag i dag.

 

«Savner du en jobb å gå til?»

–  Ja, jeg gjør nok egentlig det. Jeg hadde følt meg mer verdt i samfunnet ved å ha en jobb å gå til.

 

«Er det visse arrangementer du ser på som høydepunkter hvert år?»

–  Ja. Det er fredagspilsen på Kongen Marina, i Oslo. Jeg har ansvaret for lyd og lys under arrangementet. Dette skjer siste helgen i april hvert år. Øyafestivalen i Sande er også et stort høydepunkt. Likepersonskurset, aktivitetshelgen og julebordet i FBBS er selvfølgelig også høydepunkter hvert år.

 

Glenn DJ Harris Nilsen på jobb under den store Fredagspilsen på Kongen Marina, et årlig høydepunkt. Foto: Privat

 

«Hvordan føler du at venner og familie takler ditt syndrom?»

–  Familien takler dette veldig bra. Det er endel venner som også takler dette bra, men jeg føler at noen venner takler det litt dårligere ved at de tørr ikke å spørre meg om forskjellige ting grunnet mitt dårligere syn. Min kjære kone, Anita, takler dette meget godt og støtter meg 100%.

 

«Har du en hobby?»

–  Ja. Musikken er min største hobby. Jeg er den eneste blinde lystekniker i Norge til dags dato som jeg vet om. Jeg er jo kjent som DJ Harris, og tar på meg oppdrag som DJ i forskjellige sammenhenger. Jeg programmerer lyd og lys i forkant av mine sceneshower. Har vært DJ Harris i over 20 år, noe jeg trives godt med.

DJ Harris klar for nytt sceneshow! Foto: Privat

 

«Hva gjør deg glad?»

–  Familien og Anita gjør meg meget glad. Hvis man har en tøff dag, så klarer de å løfte meg og sprer glede som gjør meg glad. Dyrene mine i form av en hund og en katt, gir meg mye glede i hverdagen.

 

«Hva gjør deg trist?»

–  Synstester når en merker at synet forandrer seg. Mange av vennene til Anita har snudd ryggen til henne da hun ble sammen med meg, det gjør meg også trist og lei meg. At venner av meg ikke tørr å spørre meg om å være med på ting grunnet at de tenker at jeg har et dårlig syn, gjør meg også trist.

 

«Hva gjør deg sint?»

–  Når jeg føler meg urettferdig behandlet. Samfunnet er litt rar sånn. Vært mye «slåssing» med NAV og kommunen.

 

«Hva provoserer deg som menneske?»

–  Blir provosert når mennesker blir dårlig behandlet og også i den kampen jeg har hatt med NAV og kommunen for å få kommet innunder BPA-ordningen. Mye av det samme som gjør meg sint, gjør meg også provosert.

 

«Har du en drøm?»

–  Jeg har faktisk det! Det er å lage en scene-lastebil som er tilrettelagt for funksjonshemmede. Jeg har sett så mange forskjellige scener der folk i rullestoler ikke kommer opp til siden det stort sett er kun trapper.

 

«Har du noen forbilde?»

–  Mitt forbilde er Stevie Wonder. Mine foreldre viste meg en video av Stevie Wonder da jeg var i 13 årsalderen og slet med tunge tanker. Stevie Wonder reddet livet mitt ved at han fikk meg til å innse at livet kunne gå videre, selv om synet ble borte. Stevie ga meg gnisten som snudde livet mitt til det det er idag.

Stevie Wonder. Foto: youtube.com

 

«Noe du brenner for?»

–  Jeg brenner for rettighetene for svaksynte og blinde. Jeg brenner veldig hardt for vår kjære forening!

 

«Hvilken type musikk liker du, gruppe eller sanger?»

–  Stevie Wonder er min favorittsanger. Mitt favorittband er Prodigy som er et elektronisk dancemusikk-band. Kombinasjonen av Stevie Wonder og Prodigy gir meg mye glede i hverdagen. Liker stort sett alt av musikk.

The Prodigy. Foto: youtube.com

 

«Favorittreisemål?»

–  Misterdalen, det ligger i øvre Rendalen i Hedmark Fylke. Vi har en hytte der og der har jeg vært ofte siden jeg ble født.

 

«Drømmereisemål?»

–  Amsterdam i Nederland. Oppleve blomstringen av de vakre tulipaner bl.a.

 

«Favorittmåltid?»

–  Taco. Det er veldig variert og godt! I jula er det selvfølgelig ribbe med tilbehør.

 

«Beskriv deg selv med 3 ord?»

–  Blid, jordnær og snill.

 

Gladgutten Glenn under sin 30 års bursdagsfeiring. Foto: Privat

 

«Hvilken kjendis, uansett kategori, ville du bedt ut på middag og hvorfor?»

–  Stevie Wonder, uten tvil. Da ville jeg ha fortalt han hele historien rundt hva han betydde for meg tilbake i tid og fortsatt den dag idag.

 

«Hvordan ser du på fremtiden din?»

–  Jeg ser veldig lyst på fremtiden. Jeg har en utrolig flott kone og sammen har vi et håp om familieforøkelse.

 

(Intervjuer: Kjell Arne Høviskeland)